Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Karavanserai aan de Maas. Culturele en etnische diversiteit in de GGZ.

datum: 26 november 2009
plaats: Rotterdam, Arminius

Karavanserai aan de Maas. Culturele en etnische diversiteit in de GGZ. Congres in het kader van Wisseltrofee Interculturalisatie GGZ

In 2009 organiseert Bavo Europoort, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep dit jaarlijkse landelijke interculturalisatiecongres. Zij ontvingen eind 2008 de trofee als erkenning voor hun prestaties in de interculturele zorg, en tevens als stimulans om hiermee verder te gaan.

Verschillen in gezondheid en zorggebruik van herkomstgroepen zijn nog niet verdwenen, ook niet in Rotterdam. Het is daarom zaak de balans op te maken en zo nodig nieuwe lijnen uit te zetten. Dan gaat het om vragen als: Wat zijn de actuele noden en behoeften van een cultureel en etnisch diverse stadsbevolking zoals Rotterdam die kent? Welke risicogroepen zijn er te onderscheiden? Welke problemen worden onvoldoende aangepakt? Wat betekent dit ten slotte voor de (openbare) geestelijke gezondheidszorg?

Burgemeester Aboutaleb opent de conferentie en schetst wat Rotterdam van de ggz verwacht voor wat betreft interculturele zorg.

Plaats: Arminiuskerk, Rotterdam

Deelnamekosten bedragen 100,=. Tijdens de conferentie krijgt u een recente publicatie op het gebied van interculturele GGZ uitgereikt.

Meer info over programma en aanmelding volgen op www.karavanseraiaandemaas.nl

> r.vandijk@bavo-europoort.nl

> http://www.karavansaraiaandemaas.nl

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.