Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Aan de slag met intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg - Den Bosch

datum: 22 oktober 2009
plaats: Cello, lunchcafe In de Roos, Den Bosch

Op donderdagmiddag 22 oktober 2009 organiseren VGN en Mikado de eerste implementatiebijeenkomst intercultureel human resource management. Deze bijeenkomst is bedoeld voor P&O-ers, managers, staf- en beleidsmedewerkers en zal plaatsvinden bij Cello Zorg, in hun lunchcafé ‘In De Roos’ te Den Bosch van 11.30 uur tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke lunch en na afloop een borrel.

Handreiking
Tijdens de bijeenkomst zal de ‘handreiking intercultureel HRM beleid in de gehandicaptenzorg’ centraal staan. In deze handreiking komen betrokkenen aan het woord over hun visie, ervaringen en inzichten in de praktijk van intercultureel HRM beleid in de gehandicaptenzorg. De handreiking biedt verder een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken en laat zien hoe intercultureel HRM in de toekomst van de gehandicaptenzorg succes kan hebben. Een praktische publicatie, mooi vormgeven, vol met inspiratie, ervaringen, tips, do’s en don’ts.

Tijdens de bijeenkomst wordt het eerste exemplaar uitgereikt. Deelnemers krijgen tevens een inkijkje in de digitale versie van de handreiking, waar toekomstige nieuwe ervaringen aan kunnen worden toegevoegd.

Gastspreker
Gastspreker is Samira Kamouni, organisatie-adviseur en gespecialiseerd in intercultureel HRM.

Workshops
In de workshops oefenen deelnemers met diverse aspecten van intercultureel HRM. Hoe maak je werving en selectie tot een succes? Hoe houd je nieuw personeel vast?
Workshop 1: Brabants Bont: opleiding en instroom van migrantenvrouwen. Door José Lendering (Koning Willem 1 College) en Rafika Banane (Cello Zorg)

Workshop 2: Dünya Dichterbij: een innovatietraject voor duurzame interculturele dienstverlening. Door Belgin Keles en Nico Kolenberg (P&O, Dichterbij)

Tot slot biedt het programma ruimte voor de opzet van een landelijk intercultureel netwerk in de gehandicaptenzorg. Dit platform gaat vanaf 2010 dienen voor verdere uitwisseling, ontwikkeling en verbetering van intercultureel HRM.

Locatie
Cello Zorg, lunchcafé “In De Roos”, Zuiderparkweg 282, Den Bosch.

Komt de datum of plaats u niet goed uit? Geen nood, u kunt ook naar een bijeenkomst op één van de volgende dagen en locaties:
• donderdag 29 oktober: Reinaerde’s “De Hoge Weide” Utrecht;
• dinsdag 17 november: Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle
• donderdag 3 december: “The Colour Kitchen”, Amsterdam

Alle bijeenkomsten zijn regionaal georiënteerd en onafhankelijk van elkaar te bezoeken. Het is de bedoeling dat u slechts een bijeenkomst bijwoont. Alle bijeenkomsten duren van 11.30 uur – 17.00 uur.

Aanmeldingsprocedure
Deelname is kosteloos, maar aanmelding is verplicht. Wij verzoeken u uiterlijk vóór maandag 12 oktober aan te melden bij Alana Kusch, via 010 2410041 of onderstaand emailadres.
Vermeld hierbij graag uw naam, contactgegevens, de naam van uw instelling en welke van de vier bijeenkomsten u wilt bezoeken. Meld u tijdig aan, want de plaatsen zijn beperkt! In verband met de beschikbare plaatsen verzoeken wij u ons bij verhindering tijdig op de hoogte te stellen.

Boek cadeau!
Alle deelnemers krijgen een exemplaar van de ‘handreiking intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg’.

Klik hier voor een verslag van de bijeenkomst.

> a.kusch@mikadonet.nl

> http://www.mikadonet.nl/artikel.php?artikel_id=1095

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.