Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Aan de slag met intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg - Zwolle

datum: 17 november 2009
plaats: Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle

Op dindsdagmiddag 17 november 2009 organiseren VGN en Mikado de derde bijeenkomst intercultureel HRM. Deze is bedoeld voor P&O-ers, managers, staf- en beleidsmedewerkers en zal plaatsvinden bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes te Zwolle van 11.30 uur tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke lunch en na afloop een borrel.

Aan de slag
De handreiking Onbeperkt in kleur. Aan de slag met intercultureel HRM in de gehandicaptenzorgstaat centraal. Hierin komen betrokkenen aan het woord over hun visie, ervaringen en inzichten in de praktijk van intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg. Het boek biedt verder een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken en laat zien hoe intercultureel HRM in de toekomst van de gehandicaptenzorg succes kan hebben. Een praktische publicatie, mooi vormgeven, vol met inspiratie, ervaringen, tips, doís en doníts.

Deelnemers krijgen tevens een inkijkje in de digitale versie, die actueel blijft met nieuwe ervaringen, documenten en discussies.

Gastspreker
Gastsprekers is Dr. Lida van den Broek, trainer en organisatieantropoloog. Ze is al 25 jaar deskundige in het managen van verschillen en heeft vele publicaties op haar naam staan. Onlangs verscheen haar proefschrift 'De ironie van gelijkheid, over etnische diversiteit op de werkvloer' (Universiteit van Tilburg, 2009). Tijdens haar lezing neemt ze ons mee in de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek, aan de hand van dagelijkse ervaringen van de aanwezigen zelf.

Workshops
In de workshops oefenen deelnemers diverse aspecten van intercultureel HRM.
- Hoe maak je werving en selectie tot een succes? (door Linda Bruning, De Twentse Zorgcentra)
- Hoe verkrijg je draagvlak voor interculturalisatie? (door Jos Artz, 's Heerenloo)

Tot slot biedt het programma ruimte voor de opzet van een landelijk intercultureel netwerk in de gehandicaptenzorg. Dit platform gaat vanaf 2010 dienen voor verdere uitwisseling, ontwikkeling en verbetering van intercultureel HRM.

Locatie
Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle

Komt de datum of plaats u niet goed uit? Geen nood, u kunt ook naar de bijeenkomst op:
ē dinsdag 3 december: "The Colour Kitchen", Amsterdam.

Alle bijeenkomsten zijn regionaal georiŽnteerd en onafhankelijk van elkaar te bezoeken.

Aanmeldingsprocedure
Deelname is kosteloos, maar aanmelding is verplicht. Graag aanmelden bij Alana Kusch, via 010 2410041 of onderstaand emailadres.
Vermeld hierbij graag uw naam, contactgegevens en de naam van uw instelling.

Boek cadeau!
Alle deelnemers krijgen een exemplaar cadeau van de handreiking Onbeperkt in kleur over intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg.

> a.kusch@mikadonet.nl

> http://www.mikadonet.nl/artikel.php?artikel_id=1095

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.