Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Aan de slag met intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg - Amsterdam

datum: 3 december 2009
plaats: “The Colour Kitchen”, Amsterdam

Op donderdagmiddag 3 december 2009 organiseren VGN en Mikado de laatste implementatiebijeenkomst intercultureel human resource management. Deze bijeenkomst is bedoeld voor P&O-ers, managers, staf- en beleidsmedewerkers en zal plaatsvinden bij “The Colour Kitchen” te Amsterdam van 11.30 uur tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke lunch en en na afloop een borrel.

Handreiking
Tijdens de bijeenkomst staat de handreiking intercultureel HRM beleid in de gehandicaptenzorg centraal. In deze handreiking komen betrokkenen aan het woord over hun visie, ervaringen en inzichten in de praktijk van intercultureel HRM beleid in de gehandicaptenzorg. De handreiking biedt verder een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken en laat zien hoe intercultureel HRM in de toekomst van de gehandicaptenzorg succes kan hebben. Een praktische publicatie, mooi vormgeven, vol met inspiratie, ervaringen, tips, do’s en don’ts.

Deelnemers krijgen tevens een inkijkje in de digitale versie, die actueel blijft met nieuwe ervaringen, documenten en discussies.

Gastspreker
De gastspreker is Sjiera de Vries. Zij heeft een eigen HR advies bureau en is tevens lector Diversiteit aan de politieacademie. Ze neemt de deelnemers mee in haar 20-jarige ervaring met organisaties die rekening houden met diversiteit.

Workshops
In de workshops oefenen deelnemers diverse aspecten van intercultureel HRM.
- Succesvol werven, selecteren en begeleiden (door Simon Twilt, PO&O Florence Zorg)
- De rol van intermediair bij intercultureel personeelsbeleid (door Leila Badaou, Cordaan, en Savitri Groag, A'damse Vrijwilligerscentrale)

Tot slot biedt het programma ruimte voor de opzet van een landelijk intercultureel netwerk in de gehandicaptenzorg. Dit platform gaat vanaf 2010 dienen voor verdere uitwisseling, ontwikkeling en verbetering van intercultureel HRM.

Locatie
“The Colour Kitchen”, Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam.

Dit is de laatste bijeenkomst. De andere bijeenkomsten vonden plaats in Den Bosch, Utrecht en Zwolle.

Aanmeldingsprocedure
Deelname is kosteloos, maar aanmelding is verplicht. Wij verzoeken u aan te melden bij Alana Kusch, via 010 2410041 of onderstaand emailadres.
Vermeld hierbij graag uw naam, contactgegevens, de naam van uw instelling en welke van de vier bijeenkomsten u wilt bezoeken. Meld u tijdig aan, want de plaatsen zijn beperkt! In verband met de beschikbare plaatsen verzoeken wij u ons bij verhindering tijdig op de hoogte te stellen.

Boek cadeau!
Alle deelnemers krijgen een exemplaar van de ‘handreiking intercultureel HRM in de gehandicaptenzorg’.

> a.kusch@mikadonet.nl

> http://www.mikadonet.nl/artikel.php?artikel_id=1095

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.