Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Succesvol expertisetraject interculturele zorg voor Parnassia Bavo Groep
Op donderdag 11 maart sloot Mikado een succesvol expertisetraject interculturele zorg af, voor en met medewerkers van de Parnassia Bavo Groep. Alle deelnemers kregen bij Arminius in Rotterdam een certificaat uitgedeeld uit handen van Rob Koning, decaan van de Parnassia Bavo Academie en van Indra Boedjarath, directeur Mikado.

Thema’s
Het expertisetraject bestond onder meer uit zes werkconferenties, ieder met een eigen thema: angst & depressie, psychoses & schizofrenie, het verhaal van de cliënt, verslaving, persoonlijkheid & gedrag, diagnostiek & instrumenten.
Aan het traject hebben ruim 75 medewerkers van alle zorgbedrijven van de Parnassia Bavo Groep deelgenomen, werkzaam bij Bavo-Europoort, Brijder, Dijk en Duin, Lucertis, Palier, Parnassia, of PsyQ. Ook enkele medewerkers van i-psy waren erbij. Het was een multidisciplinaire groep, van psychiaters tot woonbegeleiders, en van psychologen en verpleegkundigen tot stafmedewerkers.


‘Een rijker hulpverlener…’
Doel van het traject was ten eerste kennismaking en netwerkvorming onder experts interculturele zorg van de diverse zorgbedrijven van de Parnassia Bavo Groep. Ten tweede verdieping van expertise rond specifieke thema’s en tot slot het zichtbaar en overdraagbaar maken van bestaande expertise in de gehele Parnassia Bavo Groep.
Het traject kreeg een hoge waardering en goede evaluaties. Enkele citaten: ‘veel geleerd’, ‘fijn dat ik een netwerk heb opgebouwd van collega’s’, ‘heel inspirerend’, ‘ik voel me met al deze kennis een rijker hulpverlener’.

Vervolg
Enkele experts per zorgbedrijf gaan nu informatie, advies en consultatie bieden aan collega’s. Zij zorgen voor de overdracht van kennis en bieden continuïteit na afloop van het traject. Mikado begeleidt tot de zomer de inbedding van de expertise.

Accreditatie
De bijeenkomsten in het traject waren geaccrediteerd voor zeven beroepsgroepen: psychiaters, artsen M&G / sociaal geneeskundigen, klinisch psychologen, cognitieve gedragstherapeuten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers.

Mikado verzorgt ook voor andere instellingen expertisetrajecten, bijvoorbeeld voor Altrecht, De Jutters en GGZ Eindhoven.

Meer weten? Neem contact op met Mariëtte Hoogsteder of met Nuray Sönmez

Bron: Mikado. Foto's: links boven Rob Koning sluit traject af. Rechts onder: deel van de groep met certificatenPublicatiedatum: 18 maart 2010 15:19 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.