Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Mikado gaat verder met CMG
Mikado gaat het tijdschrift Cultuur Migratie Gezondheid, een coproductie van Mikado en Pharos, vanaf 2011 zelfstandig uitbrengen. Pharos heeft besloten zich terug te trekken uit CMG.

Met het uitkomen van het herfstnummer hebben Mikado en Pharos de abonnees, redactie en redactieraad geÔnformeerd. Het winternummer (jaargang 2010, nr 4) verzorgen we nog samen.

Mikado was tot nu toe verantwoordelijk voor de inhoud van CMG en gaf leiding aan de redactie. We gaan ons nu ook richten op het verder ontwikkelen en in de markt zetten van CMG in Nederland en Vlaanderen. Met ZonMw en andere partners zijn we in gesprek over samenwerking in deze nieuwe fase van CMG.

CMG
CMG bestaat sinds 2004 en gaat binnenkort haar achtste jaargang in. Het tijdschrift richt zich op professionals in de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen, die werken met een etnisch en cultureel diverse patiŽntengroep.
CMG informeert over onderzoek, praktijk en nieuwe ontwikkelingen en draagt bij aan discussie, opinievorming en met onderzoek onderbouwde interculturele zorg. Het schenkt aandacht aan gezondheidsverschillen, zorggebruik, toegankelijkheid en kwaliteit, de invloed van cultuur en cultuurverandering, migratie en etniciteit in relatie tot gezondheid en zorg.

CMG heeft een onafhankelijke internationale redactie, onder leiding van hoofdredacteur MariŽtte Hoogsteder.

2011
In het nieuwe jaar zal CMG verschijnen in een nieuw jasje. Ook inhoudelijk blijven we vernieuwen, zoals met een rubriek waarin de redactie Franstalige denkers en onderzoekers over interculturele zorg introduceert. Wat blijft is de vertrouwde kwaliteit van goed leesbare toegankelijk geschreven artikelen in herkenbare rubrieken. Met in ieder nummer een mix van wetenschap, praktijk en beleid.

Meer weten? Neem contact op met Mark Eijkman of MariŽtte Hoogsteder via e-mail of 010 2410041.

 Publicatiedatum: 14 december 2010 13:48 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.