Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Mikado en GGzE ontwikkelen e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado gaat samen met GGz Eindhoven (GGzE) e-learning ontwikkelen over interculturele zorg aan ouderen voor (toekomstige) verzorgenden en verpleegkundigen.

Beter onderwijs, betere zorg
Het project van Mikado en GGzE is één van de 25 projecten die door ZonMw gehonoreerd zijn om te werken aan een betere aansluiting tussen kennis, mbo-zorgonderwijs en de zorgpraktijk in de langdurige (ouderen)zorg. De projecten zijn onderdeel van samenwerking tussen het Nationaal Programma Ouderenzorg en het ZonMw programma Zorg voor Beter. Doel is om actuele kennis uit de langdurende zorgpraktijk te vertalen naar onderwijsproducten. En om zo het mbo-onderwijs te verbeteren en daarmee ook de zorg.

GGzE
GGzE en Mikado werken sinds 2007 actief samen rond interculturele zorg, onder andere door deskundigheidsbevordering in een expertisetraject en door beleidsondersteuning via een Interculturele Scan van alle zorgprogramma’s.

E-learning
Nu gaan we ook samen aan de slag met e-learning. De e-learning module zal zomer 2012 klaar zijn en vormt een overdraagbaar product dat eenvoudig door andere opleidingsinstituten en zorginstellingen gebruikt kan worden. Zowel in mbo beroepsopleidingen tot verzorgende of verpleegkundige als in na- en bijscholing voor deze doelgroep. Op deze manier wordt brede borging en verankering, zowel regionaal als landelijk gegarandeerd.

Mikado werkt ook met anderen samen aan e-learning. Zo ontwikkelen we voor de Parnassia Bavo Groep een e-learning programma interculturele ggz voor psychiaters, psychologen en spv-ers.

 Publicatiedatum: 17 mei 2011 14:11 uur
datum:  19 mei 2011 18:23   naam: merel   organisatie: ZonMw
kijk, leuk he!Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.