Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Unieke e-learning interculturele zorg
Mikado heeft bijzondere e-learning ontwikkeld: interculturele zorg in de ggz. Hiermee zetten we onze jarenlange ervaringen op het gebied van training en scholing om in een flexibele en eigentijdse manier van leren. Kennis, oefening en bewustwording in ťťn, dichtbij de dagelijkse praktijk. Het e-learning programma is op maat gemaakt voor en met Parnassia Bavo Groep. Het komt binnenkort beschikbaar op de GGz Ecademy voor al hun medewerkers.

Gabriel, mevrouw AcikgŲz en Ming
Het programma bestaat uit een inleiding en vier modules. Aan bod komen themaís als interculturele communicatie, tolken, intake & anamnese, therapietrouw, voorlichting en psycho-educatie. Steeds aan de hand van praktijksituaties. Gabriel met slaapproblemen, mevrouw AcikgŲz met een obsessieve compulsieve stoornis, Ming die is doorverwezen door de huisarts maar wier ouders dat niet mogen weten; ze vormen een kleine greep van wat aan bod komt.

De e-learning is bedoeld voor drie beroepsgroepen: psychiaters, (gz- en klinisch) psychologen en verpleegkundigen (spv-ers, omega replica watches ggz-verpleegkundigen). Halverwege en aan het eind van het programma zijn toetsen opgenomen. Tijdens de ontwikkeling is rekening gehouden met accreditatie-eisen. Definitieve accreditatie voor de drie beroepsgroepen is in aanvraag.

Hoofdmenu e-learning interculturele zorg in de ggz

Basiscompetenties
Met het doorlopen van de e-learning verwerven medewerkers basiscompetenties op het gebied van interculturele zorg in de ggz, met aandacht voor bewustwording, kennis, vaardigheden, en houding. Ieder thema start met een casus. In het programma wordt verder gevarieerd gebruik gemaakt van tekst, afbeeldingen, animaties, open en multiple choice vragen en feedback.

Beleving van de cliŽnt
Bijzonder zijn videofilmpjes waarin realistische situaties tussen hulpverlener en cliŽnt in verschillende varianten zijn nagespeeld. De cursist moet keuzes maken over hoe de hulpverlener het beste kan handelen, en ziet vervolgens wat wel en wat minder goed werkt. De cursist krijgt, ook in de vorm van filmpjes, feedback vanuit het perspectief van de cliŽnt; hoe beleeft de cliŽnt het handelen van de hulpverlener?

ĎZeer tevredení
De e-learning is een vervolg op een expertisetraject voor ruim 75 medewerkers. CasuÔstiek uit dat traject heeft een plaats gekregen in het e-learning programma. Parnassia Bavo Groep is zeer tevreden over de opzet, inhoud en vormgeving van de e-learning modules. De afgelopen tijd zijn de modules getest op technische aspecten voor optimale inpassing in hun eigen leeromgeving. Binnenkort volgt een feestelijke afsluiting van het traject.
Parnassia Bavo Groep is een van de initiatiefnemers van de GGZ Ecademy, van en voor GGZ instellingen die samen kwalitatief goede, actuele en betaalbare e-learning ontwikkelen voor zorgprofessionals. Inmiddels hebben 14 grote ggz-instellingen zich bij de GGZ Ecademy aangesloten.

Meer e-learning voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorgÖ
Mikado is koploper in het ontwikkelen en implementeren van interculturele e-learning in de gezondheidszorg. Op dit moment ontwikkelt Mikado een e-module 'de meeste mensen zijn andere mensení in samenwerking met Pameijer. Het is een module voor persoonlijk begeleiders, cliŽnten ťn familieleden waarin ze leren om tot een gezamenlijk ondersteuningsplan te komen, rekening houdend met diversiteit. De module wordt binnenkort gepresenteerd.

Daarnaast ontwikkelen we met GGz Eindhoven e-learning voor medewerkers op mbo-niveau in de ouderenpsychiatrie. Voor medewerkers in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg start Mikado met e-learning modules in opdracht van de branche-organisaties VGN en ActiZ.

Meer weten?
Het e-learningprogramma Ďinterculturele zorg in de ggzí is gemaakt in opdracht van en in samenwerking met de Parnassia Bavo Groep. Meer informatie over e-learning activiteiten van Mikado is te krijgen bij Aziza Sbiti (a.sbiti@mikadonet.nl) of MariŽtte Hoogsteder (m.hoogsteder@mikadonet.nl).

 Publicatiedatum: 4 september 2012 15:48 uur
datum:  26 december 2019 20:23   naam: Typicalcat37   organisatie: 
I needed to thank you for this good read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I've got you book-marked to check out new stuff you post…
datum:  4 december 2015 01:45   naam: oIq64UMfSErh   organisatie: UHYQ6YxjhJ
You're so awesome! I don't think I've read sonethimg like this before. So nice to discover someone with genuine thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This website is sonethimg that is required on the internet, someone with a little originality!Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.