Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Nieuws
   reageer      printversie  

E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Veel professionals in de jeugdzorg hebben weleens gehoord van huwelijksdwang, maar weten niet precies wat het inhoudt of wat ze er aan kunnen doen. Fier Fryslân en The Next Page ontwikkelden een e-module huwelijksdwang die professionals informatie en praktische handvatten biedt.

Huwelijksdwang
Huwelijksdwang is in strijd met de mensenrechten en komt in Nederland voor in gesloten gemeenschappen. Van huwelijksdwang is sprake als jongeren of volwassenen gedwongen worden om tegen hun zin te trouwen. Zij worden gedwongen door hun ouders of familie. Het is belangrijk dat professionals weten hoe zij met deze swiss replica watches problematiek moeten omgaan en (jonge) vrouwen en mannen kunnen helpen, bijvoorbeeld door hen gericht door te verwijzen naar de juiste instanties.

Standpunt overheid
De overheid gaat huwelijksdwang actief tegen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil gedwongen uithuwelijking bestrijden via het strafrecht, de erkenning van in het buitenland gesloten huwelijken beperken en inzetten op preventieve maatregelen. Daarnaast wil de overheid dat (meer) professionals geschoold worden in de problematiek rondom dit thema. Daarom gaf het ministerie van SZW aan Fier Fryslân en The Next Page de opdracht om deze e-learning module te ontwikkelen.

E-module
De cursus is, die sinds een maand gratis online beschikbaar is, geeft informatie over de context waarin huwelijksdwang kan plaatsvinden en biedt professionals praktische handvatten. De cursus gaat in op vragen als ‘Wat is huwelijksdwang en welke rol kan eer daarbij spelen?’ of ‘Wat kun je als professional doen met signalen van huwelijksdwang?’. In de cursus vertelt een aantal ervaringsdeskundigen hun verhaal. Ook professionals komen aan het woord. Er wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen om de vertaalslag te maken naar de eigen werkpraktijk. De cursus duurt 3 uur en accreditatie wordt aangevraagd.

Meer informatie en een demo zijn te vinden op www.huwelijksdwang.info.

Bron: Persbericht Fier Fryslân en The Next PagePublicatiedatum: 23 juli 2013 15:59 uur


Meer informatie:
datum:  29 juni 2018 15:59   naam: 1   organisatie: 1
1
datum:  31 maart 2017 19:35   naam: 1   organisatie: 1
1
datum:  8 januari 2016 19:08   naam: 1   organisatie: 1
1Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
Zorgverleners onbekend met islamitische rituelen rondom sterfte
meer nieuws


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.