Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Nieuws
   reageer      printversie  

Juanita Slengard ontvangt Gouden Ypsilonspeld
Ypsilon, de vereniging voor familieleden van mensen met schizofrenie of een psychose, drijft op de inzet van vele vrijwilligers. Eťn van hen is het Rotterdams/Surinaamse kaderlid Juanita Slengard. Niet alleen zet zij zich al jaren in voor migranten in Rotterdam, ook zette zij Ypsilon in Suriname op de kaart. Tijdens een studiedag van de vereniging, die eind oktober plaatsvond, werd haar werk bekroond met een Gouden Ypsilonspeld.

Een eerder Mikado-bericht beschreef een werkbezoek dat Juanita Slengard eind 2005 bracht aan de door haar opgerichte familievereniging Ypsilon Suriname. Tijdens dat werkbezoek legde zij onder meer de basis voor een cliŽntenraad binnen het Psychiatrisch Centrum Suriname. Naast haar inzet overzee neemt Slengard al jarenlang de migrantengroep van Ypsilon Rotterdam voor haar rekening, en geeft ze cursussen in Psycho-educatie. Genoeg redenen voor het bestuur van Ypsilon om haar in het zonnetje te zetten. Evenals een andere vrijwilliger, de sociaal-juridisch consulent Jody Sluijter, kreeg zij de Gouden Ypsilonspeld uitgereikt uit handen van bestuurslid Nico Bernouw, voorzitter van de werkgroep vrijwilligersbeleid.

Uitstekende ambassadeur
"Onder het motto 'vele handen maken licht werk' is Ypsilon blij met zoveel vrijwilligers," begon Bernouw zijn toespraak. "Op een dag als deze is het dus een uitgelezen moment om hen eens in het zonnetje te zetten." Daarna richtte hij zijn woorden speciaal tot de twee mensen 'die hun sporen binnen Ypsilon Ėen ook daarbuiten- ruimschoots hebben verdiend'. Tegen Slengard zei hij: "Jij hebt er voor gezorgd dat Ypsilon ook in Suriname op de kaart staat. Je volgt je gevoel en weet de mogelijkheden van het moment te gebruiken, en soms ook op te rekken. Je geeft voorlichting op de Surinaamse radio, en recent heb je de fundering gelegd voor de cliŽntenraad in Suriname. Juanita, je bent een uitstekende ambassadeur voor Ypsilon."

Nog genoeg te doen
Onder warm applaus namen beide onderscheiden vrijwilligers vervolgens de Gouden Ypsilonspeld in ontvangst; een zichtbare blijk van waardering voor al hun inspanningen. Naast de tastbare onderscheiding krijgen zij een plaats in de digitale eregalerij van de vereniging. Juanita Slengard maakte in haar reactie duidelijk dat ze nog lang niet van plan is te stoppen. "Er is nog genoeg te doen," aldus de vrouw die ooit bij Ypsilon actief werd vanwege haar zoon, die aan paranoÔde schizofrenie lijdt.

Bron: YpsilonPublicatiedatum: 11 december 2006 15:24 uur


Meer informatie:
datum:  3 januari 2007 13:29   naam: glenn.paul.hecbert   organisatie: dS+V Rotterdam
Juanita, hartelijk gefeliciteerd met deze bereikte mijlpaal in jouw leven. geniet er intens van. je hebt het dubbel en dwars verdiend. ik ben als rechtgeaard surinamer heel erg trots op jou. keep on doing this good job.
God Bless and Solong!
Bye bye Glenn, mobiel: 0628349656, kantoor: 010-4896433Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.