Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 3: Apoio
Een GGZ-consulente voor Kaapverdianen in Rijnmond

Het project 'Apoio' is een initiatief van het Basisberaad Geestelijk Gezondheidszorg (GGZ) te Rotterdam, een cliŽntenorganisatie in de GGZ. Dit betekent dat het project niet alleen is ontwikkeld voor, maar ook in nauwe samenwerking met de Kaapverdiaanse gemeenschap. De inzet van een GGZ-consulente met een Kaapverdiaanse achtergrond vormt daarbij een belangrijke spil. De publicatie beschrijft hoe deze consulente middels inventieve werkwijzen, doorzettingsvermogen en een grote persoonlijke betrokkenheid, erin slaagt om psychische problemen bespreekbaar te maken binnen de Kaapverdiaanse gemeenschap en cliŽnten hun weg te laten vinden in de reguliere GGZ.

'Apoio' is de derde publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, gefinancierd door het ministerie van VWS.


Uitgave: augustus 2003, 96 pagina's.
ISBN: 90-806688-6-9

Deze publicatie is UITVERKOCHT en niet meer te bestellen.


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.