Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 13: Het belang van vertrouwen
Empowerment en participatie van migranten in de gezondheidszorg

ZonMw en Fonds PGO financierden in 2006 en 2007 acht projecten door heel Nederland met als doel meer participatie en een sterkere positie van migranten in de gezondheidszorg. Het waren kortlopende projecten met een veelal regionale, praktijkgerichte focus.

In deel 13 van de reeks Good Practices worden de ervaringen van de acht projectteams naast elkaar gelegd: wat waren de successen en wat waren de knelpunten? Betrokkenen komen uitvoerig aan het woord en vertellen onder meer over het belang van een benadering die is afgestemd op de doelgroep, het winnen van vertrouwen, de rol van belangenorganisaties in de zorg en de grote behoefte aan kennis en voorlichting. Tot slot staan alle tips van de projectteams op een rij: wat werkt en wat niet?

Het boek is opgedragen aan de in 2008 overleden Najib Taoujni, die als projectleider en regisseur pionierswerk verricht heeft bij het Amsterdams Patienten en Consumenten Platform (APCP). Hij heeft ook bijgedragen aan dit boek.

Prijs: 25,00 (excl. verzendkosten)
Uitgave: oktober 2008, 111 pagina's.
ISBN: 978-90-77782-16-3


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.