Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 14: Wie is je vader? Wie is je moeder? (boek + dvd)
Interculturele competenties in beeld bij AMC de Meren

Wie is je vader? Wie is je moeder? verwijst naar de methode die AMC de Meren ontwikkelde om interculturele competenties bij hulpverleners inzichtelijk, bespreekbaar en overdraagbaar te maken. De methodiek richt zich op kennis van jezelf en kennis van de ander en maakt hulpverleners bewust van de eigen interculturele competenties en die van hun collega’s. Tijdens de workshop, die onderdeel uitmaakt van de methodiek, staan de levensverhalen van hulpverleners centraal en worden soms nog verborgen competenties zichtbaar. De opgedane kennis kan niet alleen de interactie verbeteren tussen hulpverlener en cliënt, maar ook die tussen hulpverleners onderling.

Deze good practice laat in woord en beeld zien dat iedereen expert kan zijn. Bij het het boekje hoort een dvd. Deze bevat impressies van de workshop waarin hulpverleners hun verhaal doen en de interviewer hen bevraagd op hun competenties.

Prijs: € 25,00 (inclusief dvd, excl. verzendkosten)
Uitgave: februari 2009, 51 pagina’s
ISBN: 978-90-77782-17-0


  bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.