Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 16: Als je niet begrijpt wat ik bedoel (boek + dvd)
Tolken in de gezondheidszorg

Als je niet begrijpt wat ik bedoel gaat over het werken met tolken in de zorg. De tolkenproblematiek wordt beschreven vanuit het perspectief van de patiŽnt, de tolk en de zorgverlener. Het boek draagt oplossingen aan en bevat veel tips en adviezen voor zorgverleners. De inhoud is de weerslag van een Europees project, TRICC, waaraan naast Nederland ook Engeland, ItaliŽ, Duitsland en Turkije meededen. In alle landen onderzochten projectdeelnemers knelpunten in het werken met tolken, die ze gebruiken om trainingen voor diverse doelgroepen te ontwikkelen. Al deze ervaringen komen aan bod.

Bij het boekje hoort een dvd. Deze bevat diverse animatiefilmpjes waarin de basisprincipes van tolken in de gezondheidszorg worden uitgelegd.

Op 25 maart 2011 organiseerden de Universiteit Utrecht, Erasmus Medisch Centrum en Mikado de conferentie 'Als je niet begrijpt wat ik bedoel: tolken in de zorg.' Tijdens de conferentie is tevens deze Good Practice gepresenteerd.

Prijs: Ä 35,00 (inclusief dvd, excl. verzendkosten)
Uitgave: maart 2011, 112 pagina's.
ISBN: 978-90-77782-22-4


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.