Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Wegwijzers

Wegwijzer 3: Een open geest met andere ogen
Interculturele diagnostiek en behandeling van mensen met psychose

Migranten en minderheidsgroepen in westerse landen, waaronder Nederland, hebben een aanzienlijk hogere kans op psychose en het ontwikkelen van schizofrenie. Dat is al langere tijd bekend, maar het heeft nog weinig gevolgen gehad voor de zorg aan patiŽnten.

In deze Wegwijzer is kennis en ervaring op een rij gezet over psychose, schizofrenie en andere psychotische stoornissen in relatie tot cultuur, etniciteit en migratie. Uit de Nederlandse en internationale onderzoeks-literatuur. En via interviews met onder andere psychiaters, spv, maatschappelijk werkers en artsen in de eerste lijn.

Wat weten we nu over die verhoogde risicoís? Voor welke groepen geldt dit? En waarom? Wat zou dit moeten betekenen voor diagnostiek en behandeling?
Aan bod komen verder themaís als farmacotherapie, de relatie tussen patiŽnt en behandelaar, familiebegeleiding, cannabisgebruik en de relatie tussen identiteit, discriminatie, uitsluiting en psychose.

Auteurs: MariŽtte Hoogsteder & Wim Veling
Prijs: Ä 25,00 (excl. verzendkosten)
Uitgave: September 2013
ISBN: 978-90-77782-25-5


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.