Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 5: Oemoemenoe?
Het intercultureel Mobiel Team van Parnassia aan het werk

'Oemoemenoe?' Ė Hoe moeten we nou? Ė is de treffende titel van de beschrijving van een experiment met een intercultureel mobiel team (IMT) in Den Haag. Parnassia psycho-medisch centrum heeft dit experiment opgezet om de allochtone patiŽnt met GGZ-problemen betere en efficiŽntere hulp te kunnen bieden.

Zeven allochtone medewerkers gingen als therapeutisch medewerker aan de slag bij het huisartsenproject van Parnassia. De inzetbaarheid, bevoegdheden en werkwijze van de teamleden zijn in de loop der tijd steeds duidelijker geworden. Naarmate hun bekendheid toenam, groeide ook het aantal hulpvragen. Anno 2004 zijn de IMT-medewerkers vier jaar aan de slag. Hun inzet biedt een doeltreffend antwoord op de vele hulpvragen van allochtone patiŽnten in de regio.

'Oemoemenoe?' is de vijfde publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, gefinancierd door het ministerie van VWS.


Uitgave: juni 2004, 78 pagina's.
ISBN: 90-806688-9-3

Deze publicatie is UITVERKOCHT en niet meer te bestellen.


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.