Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 6: Een andere invalshoek
Het intercultureel spreekuur bij de GGZ Groep Europoort

'Een andere invalshoek' beschrijft het intercultureel spreekuur bij de GGZ Groep Europoort. Deze vorm van deskundigheidsbevordering heeft als doel hulpverleners advies of ondersteuning te bieden bij problematiek van cliŽnten, waarbij culturele en/of religieuze aspecten een rol (lijken) te spelen. De ervaringen en adviezen bieden handvatten voor andere instellingen die zelf een vergelijkbaar spreekuur willen opzetten. De beschreven casuÔstiek geeft aanknopingspunten voor de interculturele praktijk. Zo kunnen hulpverleners gebruik maken van de op het spreekuur gegeven adviezen en aanbevolen literatuur. Bovendien is de publicatie te hanteren als naslagwerk ten behoeve van de omgang met vergelijkbare casuÔstiek.

'Een andere invalshoek' is de zesde publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, gefinancierd door het ministerie van VWS.

Prijs Ä 25,00 (excl. verzendkosten).
Uitgave: juni 2004, 128 pagina's.
ISBN: 90-806688-0-X


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.