Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 7: Gedeelde smart
Een multidisciplinaire deeltijdbehandeling voor adolescente asielzoekers en vluchtelingen bij GGZ Midden-Brabant

‘Gedeelde smart is halve smart’ is het motto van een multidisciplinaire deeltijdbehandeling voor adolescente asielzoekers en vluchtelingen bij GGZ Midden-Brabant. Bijzonder aan de behandeling is de samenwerking van drie verschillende afdelingen: het adolescententeam van de afdeling Jeugd, het Centrum voor Non-Verbale Therapie en Switsj Centrum voor Rehabilitatie. De ontwikkelde therapie besteedt veel aandacht aan de identiteitsontwikkeling van de jongeren. Twee dagen per week kunnen ze hun dagelijkse zorgen en de onzekerheid over de toekomst uit hun hoofd zetten en bezig zijn met vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik zelf?

Gedeelde smart is de zevende publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, dat wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

Prijs € 25,00 (excl. verzendkosten).
Uitgave: september 2004, 93 pagina's.
ISBN: 90-77782-01-X


  bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.