Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 8: Hier voelt het veilig
Groepstherapie voor getraumatiseerde vluchtelingenvrouwen bij Altrecht, Divisie Stad Utrecht

'Hier voelt het veilig' beschrijft de groepsbehandeling voor getraumatiseerde vluchtelingenvrouwen bij de afdeling Psychiatrie en Psychotherapie van Altrecht, Divisie Stad Utrecht. De werkwijze van de betrokken hulpverleners is gebaseerd op jarenlange ervaring met groepswerk voor allochtone cliŽnten en is speciaal op maat gemaakt voor een interculturele groep met een zware en complexe problematiek. In 'Hier voelt het veilig' komen niet alleen indicaties, doelstellingen en behandeltechnieken aan bod maar wordt ook, onder meer met een beschrijving van een illustratieve groepsbijeenkomst, ruim aandacht besteed aan het groepsproces.

'Hier voelt het veilig' is de achtste publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, gefinancierd door het ministerie van VWS.

Prijs Ä 25,00 (excl. verzendkosten).
Uitgave: september 2004, 99 pagina's.
ISBN: 90-77782-02-8


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.