Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 9: Ver van mijn land, ver van mijzelf
Het Amsterdams PatiŽnten/Consumenten Platform, interculturalisatiebeleid en de GGZ

Het APCP is een koepelorganisatie voor patiŽnten- en cliŽntenorganisaties in Amsterdam en Diemen met een vooruitstrevende visie en manier van werken op het gebied van interculturalisatie. Deze interculturele werkwijze wordt binnen de eigen organisatie ingezet, maar ook toegepast in samenwerkingsprojecten, onderzoek en beleidsaanbevelingen aan overheden, zorginstellingen en patiŽntenorganisaties. In deze Mikado Good Practice lichten directie en beleidsmedewerkers van het APCP en hun samenwerkingspartners dit toe. Ter illustratie wordt ingegaan op het project 'Ver van mijn land, ver van mijzelf, Multiculturalisatie van de cliŽntenbeweging GGZ', waarbinnen het APCP samenwerkt met de Amsterdamse GGZ-instelling Mentrum.

'Ver van mijn land, ver van mijzelf' is de negende publicatie in de reeks Good Practices. De eerste negen uitgaven in deze reeks werden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, gefinancierd door het ministerie van VWS.

Prijs Ä 25,00 (excl. verzendkosten).
Uitgave: november 2004, 112 pagina's.
ISBN: 90-77782-03-6


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.